بیماری های مقاربتی پوستی، از جمله بیماری هایی به شمار می روند که ممکن است برای بسیاری از افراد رخ دهند. انسان معمولا در اثر رابطه جنسی و مقاربت به چنین بیماری هایی دچار می شود. به همین دلیل به این بیماری ها، بیماری های پوستی مقاربتی گفته می شود. این بیماری ها انواع مختلفی دارند. در این محتوا به معرفی انواع مختلف این بیماری ها می پردازیم. همچنین روش درمان و پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها را برای شما معرفی خواهیم کرد.
تبخال تناسلی یکی از بیماری های مقاربتی پوستی
تبخال تناسلی یکی از معروف ترین و متداول ترین بیماری های مقاربتی پوستی شناخته می شود. این بیماری به وسیله ویروسی به نام هرپس سیمپلکس در بدن بیمار انتشار پیدا می کند. ویروس هرپس سیمپلکس یا HSV دارای ۲ نوع است. نوع اول این ویروس از طریق دهان انتشار پیدا می کند. در واقع این ویروس به وسیله بزاق در سراسر دهان پخش می شود. در صورتی که فرد مبتلا به ویروس نوع اول HSV رابطه دهانی داشته باشد، می تواند این بیماری را به طرف مقابل خود نیز انتقال دهد. نوع دوم این بیماری، روی مقعد، دهان و قسمت تناسلی بدن تاثیر می گذارد. نحوه انتقال این بیماری نیز از طریق رابطه جنسی مقعدی و واژینال و رابطه دهانی می باشد. تبخال تناسلی که یکی از بیماری های مقاربتی پوستی است که دارای علائمی می باشد. شما با مشاهده این علائم می توانید برای درمان به یک پزشک خوب مراجعه کنید. از علائم اولیه این بیماری می توان به ایجاد تاول و تبخال روی دهان، مقعد و یا نقاط تناسلی، بدن درد، تب، التهاب غدد لنفاوی و… اشاره کرد. این بیماری در ابتدای بروز، از شدت بیشتری برخوردار است. معمولا افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند در مواجهه با این بیماری آسیب بیشتری می بینند. تا کنون پزشکان راه قطعی برای درمان این بیماری پیدا نکرده اند اما می توان با تجویز داروهایی علائم این بیماری را تا حد زیادی کاهش داد. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، بهتر است حین برقراری رابطه جنسی، نکات ایمنی را رعایت کنید. برای مثال با استفاده از کاندوم می توانید تا حد زیادی از انتقال این بیماری جلوگیری به عمل آورید.
زگیل تناسلی از بیماری های مقاربتی پوستی
از دیگر بیماری های مقاربتی پوستی می توان به زگیل تناسلی اشاره کرد. عامل انتشار این بیماری نیز ویروسی به نام HPV می باشد. این بیماری سرعت انتقال بسیار بالایی دارد و برای انتقال آن حتما نیاز به برقراری رابطه جنسی نیست. بلکه ایجاد تماس پوستی با بدن بیمار نیز می تواند باعث بروز این بیماری در شما شود. به طور کلی می توان گفت که شایع ترین بیماری های مقاربتی پوستی در جهان، همین زگیل تناسلی است. زگیل تناسلی در انواع و شدت های مختلفی روی می دهد. شدت بیماری در بعضی از افراد به حدی ضعیف است که هیچ نشانه ای از بیماری در خود مشاهده نمی کنند. اما در بعضی افراد نیز شدت بیماری در حدی بالاست که زگیل های بزرگی روی ناحیه تناسلی آن ها ایجاد می شوند. این نوع از بیماری های مقاربتی پوستی از راه های مختلفی به افراد منتقل می شود. ارتباط پوستی، رابطه واژینال، رابطه مقعدی، رابطه دهانی و… از راه های انتقال این بیماری محسوب می شوند. حتی در مواردی مشاهده شده است که مادر باردار، این بیماری را به جنین انتقال داده است. به طور کلی ممکن است هر فردی دچار این بیماری شود. بهترین راه برای جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری تزریق واکسن آن است. خوشبختانه امروزه واکسن های HPV در سراسر جهان وجود دارند. شما با تزریق این واکسن می توانید سلامت خود را در مقابل این بیماری بیمه کنید. در صورتی که روی نواحی تناسلی بدن خود، زگیل هایی مشاهده کردید، بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک از طریق روش های مختلفی مانند نمونه گیری، پاپ اسمیر و… بیماری شما را شناسایی کرده و اقدامات لازم برای درمان را انجام می دهد.
توضیحاتی در مورد سفلیس، یکی از بیماری های مقاربتی
سفلیس نیز یکی از بیماری های مقاربتی پوستی است. عامل ایجاد این بیماری یک باکتری به نام ترپونما پالیدوم است. در مرحله اول این بیماری شما ممکن است در نواحی اطراف آلت تناسلی خود زخم های دایره ای شکلی مشاهده کنید. از دیگر علائم این بیماری می توان به التهاب غدد لنفاوی، خستگی، سردردهای شدید و مداوم، تب و… اشاره کرد. بیماری سفلیس در صورت نادیده گرفتن و عدم درمان، ممکن است تاثیر بدی روی نقاط مختلف بدن شما اعم از چشم، قلب، گوش و… بگذارد. پس در صورتی که علائم این بیماری را مشاهده کردید، بهتر است به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کرده و جهت درمان بیماری اقدام کنید.
مولوسکوم از بیماری های مقاربتی پوستی
مولوسکوم نیز از جمله بیماری های مقاربتی پوستی شناخته می شود که عامل ایجاد آن ویروس است. این بیماری معمولا با شدت کمی همراه است و خطر زیادی برای افراد مبتلا ایجاد نمی کند. از علائم این بیماری می توان به ایجاد حفره ها و برجستگی های کوچک روی پوست اشاره کرد. معمولا برای درمان این بیماری نیازی به اقدام پزشک نیست چون در اکثر موارد، این حفره ها و برجستگی ها پس از گذشت مدت زمانی کوتاه از بین می روند. تنها در صورتی که این نشانه های روی پوست از بین نرفتند، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با تجویز داروهای مرسوم یا استفاده از روش یخ گذاری نسبت به درمان شما اقدام خواهد کرد. این بیماری از طریق تماس پوستی سطحی با بیمار نیز قابل انتقال است. پس بهتر است حتی پس از تماس پوستی سطحی با افراد مبتلا به این بیماری، دست خود را به صورت کامل ضد عفونی کنید.
سوالی دارید ؟
امیدواریم از این مطلب که در سایت دکتر حجت سلیمی متخصص اورولوژی منتشر شده است اطلاعات کافی را به دست آورده باشید. اگر درخصوص مطلب “بیماری های مقاربتی پوستی” سوالی دارید، در قسمت دیدگاه ها برای بنویسید و سوال خود را بپرسید. دکتر حجت سلیمی در کمترین زمان ممکن شخصا به آن پاسخ میدهد.