جراحی های پلاستیک دستگاه تناسلی مردان
جراحیهای پلاستیک دستگاه مردان، شامل جراحیهایی هستند که برای اصلاح نواقص آلت تناسلی و اسکروتوم (کیسه بیضه)، این جراحی در موارد گوناگونی مانند: وجود نواقص مادرزادی، تروما، آسیب و تغییر جنسیت انجام میشوند.
در این مطلب نگاهی کوتاه به سه جراحی پلاستیک شایع دستگاه تناسلی مردان یعنی جراحیهای افزایش ابعاد آلت تناسلی، اسکروتوپلاستی و فالوپلاستی میاندازیم.
جراحی افزایش ابعاد آلت تناسلی چیست؟
هدف از انجام جراحیهای افزایش ابعاد آلت تناسلی، افزایش طول و قطر آلت تناسلی مردان است. با اینکه روشهای جراحی گوناگونی برای رسیدن به این هدف طراحی شده است، اما در میزان موفقیت بسیاری از آنها همچنان تردید وجود دارد.
بسیاری از افراد برای علل زیبایی و ظاهری درصدد انجام این جراحیها هستند. باید توجه داشت که در صورت داشتن آلت تناسلی با ابعاد مناسب و عملکرد مناسب برای رابطه جنسی و دفع ادرار، انجام این جراحی نه تنها ضرورتی ندارد بلکه ممکن است باعث ایجاد عوارض بیشتری شود.
تنها افرادی که از بیماری میکروپنیس (کوتاهی آلت تناسلی، آلت تناسلی کمتر از 10 سانتی متر در حالت کشیده) رنج میبرند کاندید مناسب برای انجام این دسته از جراحیهای پلاستیک آلت تناسلی هستند.
مطلب مرتبط : پروتز آلت تناسلی چیست؟
انواع روش های جراحی افزایش ابعاد آلت تناسلی
روشهای جراحی گوناگونی برای افزایش ابعاد آلت تناسلی وجود دارد، هر کدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارد و با توجه به شرایط بیمار برای او اجرا میشوند:
- انتقال چربی، در این روش جراحی، پزشک سلولهای چربی از نواحی چربیدار بدن جدا و به تنه آلت تناسلی منتقل میکند. انتقال چربی باعث افزایش قطر آلت تناسلی میشود. این روش با ایجاد برشهای کوچک در کنارههای آلت تناسلی و تزریق سلولهای چربی اصلاح شده از طریق این برشها انجام میشود.
- برش رباط آویزان کنده، در این روش، برش لیگامان متصل کننده آلت تناسلی به استخوان شرمگاهی باعث بزرگتر بهنظر رسیدن آلت تناسلی در حالت غیر نعوظ میشود. در این روش جراحی طول آلت تناسلی به شکل حقیقی افزایش پیدا نمیکند، و باعث میشود تا بخش بیشتری از تنه آلت تناسلی در خارج از بدن قرار گیرد.
- جراحی رفع آلت تناسلی پردهدار
از سایر روشهای جراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیوند بافت
- تزریق هیالورونیک اسید
- تزریق پلیلاکتیک اسید
خطرات و عوارض جانبی جراحی افزایش ابعاد آلت تناسلی چیست؟
روشهای جراحی افزایش طول و قطر آلت تناسلی ممکن است با عوارضی همراه باشد:
- ضایعه پوستی و زخم در محل جراحی
- ضایعه پوستی و زخم در طول آلت تناسلی
- تغییر شکل آلت تناسلی
- خونریزی از محل جراحی
- عفونت
- تورم
- تغییرات ظاهری ناحیه شرمگاهی
- آلت تناسلی نهفته (دفن شده)
- از دست دادن موقتی حس آلت تناسلی
- درد در هنگام نعوظ
- ایجاد اسکار
اعمال جراحی افزایش ابعاد آلت تناسلی نیاز به دوره نقاهت طولانی دارند.
بسیاری از این روشها توسط مراجع معتبر پزشکی تایید نشدهاند. بهتر است قبل از اقدام به انجام جراحیهای اینچنینی توسط پزشک اورولوژیست معتمد ویزیت شوید و در صورت عدم وجود بیماری و شرایط حاد، از انجام این جراحی خودداری شود.
عمل جراحی اسکروتوپلاستی چیست؟
اسکروتوپلاستی ( عمل جراحی زیبایی بیضه)، روشهای جراحی هستند که برای اصلاح نواقص اسکروتوم (کیسه بیضه)، یا ایجاد اسکروتوم جدید انجام میشوند.
اسکروتوم کیسهای از جنس پوست است که بیضهها را در خارج از بدن در خود جای داده است. بیضهها در دوران جنینی در حفره شکمی تشکیل و کمی پیش از تولد از طریق کانال اینگویینال به درون اسکروتوم نزول پیدا میکنند.
عمل اسکروتوم ایجاد فضایی مناسب برای بیضهها در جهت تشکیل سلولهای جنسی است. این عمل جراحی ممکن است برای نوزادانی که با نقایص مادرزادی متولد میشوند انجام شود. در بالغین، ممکن است
در موارد زیر این دسته از جراحیهای پلاستیک آلت تناسلی انجام شود:
- تغییر جنسیت
- علل زیبایی، مانند: تنگی پوست اسکروتوم
- علل پزشکی، مانند: آسیب و تروما یا نقایص مادرزادی باقی مانده
چه کسانی کاندید انجام عمل جراحی اسکروتوپلاستی هستند؟
در مواردی ممکن است پزشک انجام این عمل را پیشنهاد دهد:
- افتادگی کیسه بیضه با افزایش سن، با افزایش سن و کاهش قدرت عضلانی، ممکن است، کیسه بیضه پایینتر از محلی که قبلا قرار داشته بیاید.
- حجیمشدگی کیسه بیضه، در افرادی که از افزاش حجم کیسه بیضه رنج میبرند، انجام این جراحی و کاهش حجم کیسه بیضه به کاهش ناراحتی آنان در هنگام رابطه جنسی، ورزش و زندگی روزانه کمک میکند.
- پنواسکروتال وب (آلت تناسلی پردهدار)، در برخی از افراد محل اتصال اسکروتوم به آلت تناسلی در جایی بالاتر از مجل طبیعی آن روی تنه آلت تناسلی قرار دارد. این شرایط ممکن است باعث کوچک بنظر رسیدن آلت تناسلی و کاهش اعتماد بهنفس فرد شود. جراحی اصلاح کننده این بیماری، اغلب به شکل سرپایی و مدت زمان کوتاه قابل انجام است.
- آلت تناسلی نهفته (دفن شده)، در مواردی که علت ایجاد این شرایط مربوط به اسکروتوم باشد، انجام این جراحی کمک کننده است.
- تغییر جنسیت زن به مرد، در این روش جراحی پزشک اقدام به ایجاد کیسه بیضه میکند. این روش برای ترنسهای که قصد انجام عمل تغییر جنسیت را دارند مناسب است.
- علل زیبایی
عوارض جراحی اسکروتوپلاستی چیست؟
علاوه بر احتمال خونریزی و عفونت، عوارض دیگری نیز ممکن است پس از این جراحی بوجود بیاید:
- اسکار
- درد و یا مشکل در حین رابطه جنسی
عمل جراحی فالوپلاستی چیست؟
فالوپلاستی جراحی است که برای رفع نواقص آلت تناسلی در موارد تروما، آسیب یا مشکلات مادرزادی و ایجاد آلت تناسلی مردانه در افرادی که قصد تغییر جنسیت را دارند، انجام میشود. فالوپلاستی جراحی بسیار پیچیدهای است که در حیطه اورولوژی و جراحی پلاستیک قرار میگیرد. هدف از انجام این جراحی ایجاد آلت تناسلی با ساختار و ابعاد مناسب و دارای عملکرد مناسب است. بسیاری از افرادی که اقدام به انجام این جراحی پلاستیک آلت تناسلی میکنند قصد تغییر جنسیت دارند.
فالوپلاستی چگونه انجام میشود؟
در فالوپلاستی ابتدا پزشک لایهای از بافت پوست را از نواحی دیگر بدن (مانند داخل ران یا بازو) برداشت میکند. بافت برداشته شده برای افزایش طول پیشآبراه و ایجاد تنه آلت تناسلی استفاده میشود. فالوپلاستی جراحی با مراحل گوناگون است مانند: یورتروپلاستی، اسکروتوپلاستی و پروتز آلت تناسلی، هر شخص با توجه به شرایط ممکن است نیاز به انجام تمام یا تعدادی از این مراحل داشته باشد. در مواردی که شخص قصد تغییر جنسیت را داشته باشد گامهای بیشتری مانند: هیسترکتومی (حذف جراحی رحم) و اوفروکتومی (حذف جراحی تخمدانها) نیز ممکن است انجام شود.
عوارض جراحی فالوپلاستی چیست؟
عوارض شایعی که ممکن است در اثر فالوپلاستی ایجاد شوند شامل موارد زیر هستند:
- تنگی مجرا
- فیستول
- درد ناحیه لگن یا خونریزی از ناحیه لگن
- آسیب به رکتوم یا مثانه
- عدم وجود حس در ناحیه تناسلی
امیدواریم از این مطلب که در سایت دکتر حجت سلیمی متخصص اورولوژی منتشر شده است اطلاعات کافی را به دست آورده باشید. اگر درخصوص مطلب جراحی پلاستیک اندام تناسلی سوالی دارید، در قسمت دیدگاه ها برای بنویسید و سوال خود را بپرسید. دکتر حجت سلیمی در کمترین زمان ممکن شخصا به آن پاسخ میدهد.