درمان ضعف قوای جنسی؛ از مشکلات جسمانی تا اختلالات روانی
درمان ضغف قوای جنسی : ضعق قوای جنسی یا اختلال نعوظ از جمله شایع ترین مشکلات مربوط به روابط جنسی است. مردانی که برای درمان ضعف قوای جنسی خود به پزشک مراجعه میکنند معمولا از اختلالات مختلفی در نعوظ خود شکایت دارند. این اختلال میتواند در ایجاد نعوظ، حفظ آن، کاهش قوام آلت تناسلی در هنگام نعوظ و مسائلی از این دست باشد. ضعف در میل به برقراری رابطه جنسی، برانگیختگی و … نیز از دیگر شکایات این بیماران است. اگر ضعف قوای جنسی به صورت گهگاهی ایجاد شود طبیعی در نظر گرفته میشود و میتواند علتهای مختلفی داشته باشد اما اگر این مشکل پیشرونده باشد و یا مکررا برای فرد در حین رابطه جنسی رخ دهد، غیرطبیعی در نظر گرفته شده و بیمار باید برای درمان ضعف قوای جنسی خود به متخصص اورولوژی مراجعه کند.
ضعف قوای جنسی چیست؟
چرخه پاسخ جنسی شامل چهار مرحله میشود:
- میل: میل جنسی با محرکهای مختلفی مانند تصویر، محرک دیداری یا کلامی، تماس فیزیکی و … در فرد ایجاد میشود.
- برانگیختگی: در این مرحله فرد تحریک شده و نشانههای فیزیکی تحریک از جمله نعوظ در مردان و ایجاد ترشحات در زنان پدیدار میشود. همچنین افزایش ضربان قلب و سرعت تنفس در هر دو جنس دیده میشود.
- ارگاسم: کوتاه ترین مرحله در رابطه جنسی است. این مرحله با انزال در مردان و انقباضات رحم و ثلث تحتانی مهبل در زنان همراه است. اوج لذت جنسی در این مرحله تجربه میشود.
- فرونشینی: در این مرحله بدن به حالت قبل از برانگیختگی باز میگردد.
اگر در هر یک از مراحل بالا اختلالی رخ دهد رضایت جنسی فرد کاهش پیدا میکند. درمان ضعف قوای جنسی در این حالت لازم است.
در درمان ضعف قوای جنسی چه مواردی مورد توجه قرار میگیرد؟
- اختلال در میل جنسی: کاهش میل به ایجاد رابطه جنسی
- اختلال برانگیختگی: ناتوانی در برانگیخته شدن از نظر فیزیکی (اختلال نعوظ در این مرحله بسیار شایع است)
- اختلال ارگاسم: تاخیر و یا عدم رسیدن به ارگاسم
- درد در حین رابطه: وجود درد در هنگام دخول که معمولا در زنان دیده میشود
سازوکار ایجاد نعوظ در مردان به چه شکل است؟
همانطور که پیشتر گفتیم، شایع ترین علت مراجعه بیماران برای درمان ضعف قوای جنسی، ایجاد اختلال در نعوظ است. در مرحله برانگیختگی رابطه جنسی، سیستم عصبی موادی ترشح میکند که باعث میشود جریان خون به سمت آلت تناسلی افزایش پیدا کند. بافت آلت تناسلی از ماهیچههای اسفنجیای تشکیل شده است که وقتی خون به درون فضاهای آن وارد میشود، افزایش قوام و نعوظ اتفاق میافتد. گیرافتادن خون در این فضاها باعث حفظ نعوظ میشود. پس از ارگاسم با انقباض این ماهیچهها، خون از فضاهای اسفنجی خارج شده و نعوظ پایان مییابد.
چه نشانههایی باعث میشود که فرد به درمان ضعف قوای جنسی احتیاج پیدا کند؟
در صورت وجود ضعف قوای جنسی و اختلال نعوظ، در هنگام برانگیختگی قوام مناسب در آلت تناسلی ایجاد نمیشود و یا شخص برای حفظ نعوظ در طول رابطه جنسی، دچار مشکل میشود. اگراین حالت به دفعات متعدد برای شخصی رخ دهد، مراجعه به متخصص اورولوژی میتواند به او کمک کند. اختلال در نعوظ ممکن است از نشانههای بیماریهای قلبی عروقی نیز باشد. اختلال عملکرد جنسی در این بیماران میتواند باعث کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و پریشانی آنها شود. درمان ضعف قوای جنسی به بهبود این موارد نیز کمک خواهد کرد. موارد دیگری مانند دیرانزالی و یا زودانزالی در مردان، عدم وجود ترشحات کافی در واژن و … نیز از دیگر علائم ضعف قوای جنسی است.
بهتر است بخوانید : عمل جراحی نعوظ و مواردی که باید بدانید
علت ایجاد ضعف قوای جنسی چیست؟
علل فیزیکی:
- بیماریهای قلبی عروقی
- دیابت
- اختلال هورمونی
- بیماریهای مزمن مانند نارسایی کلیه
- الکلیسم
- مصرف برخی داروها
علل روانی:
- استرس شغلی
- اضطراب
- نگرانی از ضعف عملکرد جنسی
- اختلافات زوجین
- افسردگی
- احساس شرم از شکل ظاهری بدن
موارد متعدد دیگری نیز میتوانند در کیفیت رابطه جنسی اختلال ایجاد کنند. در مراجعه به پزشک متخصص اورولوژی برای درمان ضعف قوای جنسی، علل مختلف مشکلات جنسی بررسی و تشخیص داده میشود.
درمان ضعف قوای جنسی به چه شکل است؟
بسیاری از مشکلات جنسی با درمان بیماریهای زمینهای فیزیکی و یا روانی حل میشود. سایر روشهای درمانی به قرار زیر است:
- درمان دارویی: اگر علت ضعف قوای جنسی عوارض مصرف یک داروی خاص باشد، قطع و یا تغییر داروی مصرفی به بهبود علائم کمک میکند. افرادی که دچار اختلالات هورمونی هستند با مصرف داروهایی که توسط پزشک متخصص تجویز میشود درمان میشوند.
- درمانهای مکانیکی: استفاده از دستگاه وکیوم و همچنین تعبیه پروتز آلت تناسلی توسط جراح اورولوژی به اختلال نعوظ کمک میکند. استفاده از دیلاتورها برای زنانی که از تنگ بودن واژن و درد در هنگام دخول شکایت دارند کمک کننده است.
- سکس تراپی: در صورتی که برای ضعف قوای جنسی علت اولیهای یافت نشود، سکس تراپیستها میتوانند با دادن مشاوره به درمان ضعف قوای جنسی کمک کنند. سکس تراپیستها معمولا در زمینه مشاوره زوجین نیز توانایی خوبی دارند.
- رفتار درمانی: در این روش برای درمان ضعف قوای جنسی، آموزشهایی نظیر اجتناب از رفتارهای آسیبزا در رابطه داده میشود. آموزش راههایی برای کمک به تحریک خود نیز از دیگر روشهای این درمان است.
- روان درمانی: اگر علت ضعف قوای جنسی مسائلی مانند اضطراب، ترس، خود زشتانگاری و … باشد؛ روان درمانگر میتواند به رفع مشکل کمک کند.
- آگاهی و ارتباط: در صورت وجود نگرانی از عملکرد ضعیف جنسی، آگاهی در مورد سکس و رفتارهای صحیح جنسی میتواند اعتماد به نفس را به شخص برگرداند و باعث بهبود عملکرد او در رابطه جنسی شود. برقراری مکالمه با شریک جنسی در مورد نیازها و نگرانیها نیز به بهبود رابطه جنسی کمک میکند.
سوالی دارید ؟
امیدواریم از این مطلب که در سایت دکتر حجت سلیمی متخصص اورولوژی منتشر شده است اطلاعات کافی را به دست آورده باشید. اگر درخصوص مطلب “درمان ضغف قوای جنسی” سوالی دارید، در قسمت دیدگاه ها برای بنویسید و سوال خود را بپرسید. دکتر حجت سلیمی در کمترین زمان ممکن شخصا به آن پاسخ میدهد.