آدرس مطب : تهران – خيابان مطهرى – خيابان فجر – روبروى بيمارستان جم- كوچه شهيد نظرى – ساختمان زهره – طبقه ٥ – واحد ١٦

جراحی تغییر جنسیت مرد به زن چگونه انجام می‌شود؟

جراحی تغییر جنسیت مرد به زن چگونه انجام می‌شود؟

تغییر جنسیت، شامل روش‌های جراحی می‌شود که برای درمان افراد ترنس به کار برده می‌شود. اگر هویت جنسی نامشخصی دارید حتما تا کنون نام این جراحی را شنیده‌اید. جراحی‌های تغییر جنسیت با هدف تطبیق جنسیت افراد با هویت جنسی واقعی آن‌ها صورت می‌گیرد. مهمترین این جراحی‌ها واژینوپلاستی وارونگی آلت تناسلی است که در آن آلت تناسلی مردانه به صورت واژن بازسازی می‌شود که به آن نئوواژین (واژن جدید) می‌گویند.

جراحی تغییر جنسیت مناسب چه افرادی است؟

جراحی تغییر جنسیت مناسب چه افرادی است؟ انجام جراحی تغییر جنسیت کاملا به انتخاب خودتان بستگی دارد. شما باید با توجه به نیاز و وضعیت خود این روش را انتخاب کنید نه برای برآورده کردن نیاز‌های دیگران یا هماهنگی با الگو‌های مختلف اجتماعی. جراحی تغییر جنسیت، در موارد زیر کاربرد دارد:
  • در افراد مبتلا به اختلالات دو جنسی ثابت شده. به این معنی که به طور مثال فرد با بدن یک مرد متولد می‌شود، اما از نظر ژنتیکی مونث است. در این صورت می‌توان از جراحی تغییر جنسیت برای تطبیق جنسیت با هویت جنسی حقیقی استفاده کرد.
  • افرادی که تحت مراقبت‌های سلامت روان بوده‌اند و متخصصین ترنس بودن آن‌ها را تشخیص داده‌اند.
  • توانایی زندگی به عنوان زن دارند.
  • ۱۸ سال یا بیشتر سن دارند.
  • انتظارات واقع بینانه‌ای دارند.
  • دارای ثبات و سلامت جسمی و روحی هستند.

روش جراحی تغییر جنسیت مرد به زن

هدف از جراحی تغییر جنسیت به روش زنانه سازی، تغییر آلت تناسلی مردانه، به آلت تناسلی زنانه است. جراحی تغییر جنسیت به روش زنانه سازی، معمولا در طی یک مرحله انجام می‌شود. روش‌های زیادی برای این جراحی وجود دارد، اما متداول‌ترین آن‌ها، جراحی واژینوپلاستی وارونگی آلت تناسلی است. در طی این جراحی به خوبی از رگ‌ها و اعصاب آلت تناسلی حفاظت می‌شود و از آن‌ها برای ایجاد یک واژن دارای حساسیت جنسی، استفاده می‌شود. از سر آلت تناسلی برای ایجاد کلیتوریس استفاده شده و یک حفره در داخل شکم ایجاد می‌شود تا نقش واژن را ایفا کند.

آماده سازی

آماده سازی یک‌سری اقدامات وجود دارند که بیماران باید قبل از جراحی واژینوپلاستی، آن‌ها را انجام دهند.
  • مو‌های ناحیه را اصلاح کنید: اولین کاری که باید انجام دهید، این است که موهای زائد روی کیسه بیضه و اطراف آلت تناسلی را اصلاح کنید. زیرا جراحی در طی واژینوپلاستی از پوست این ناحیه برای ساخت واژن استفاده می‌کند. وجود مو در داخل واژن مشکلات بهداشتی زیادی را ایجاد می‌کند.
  • سیگار را ترک کنید: اگر سیگاری هستید؛ باید حتما حداقل ۲ ماه قبل از جراحی سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن یا مصرف هرگونه دخانیاتی، جریان خون به داخل آلت تناسلی را کاهش می‌دهد و باعث کند شدن روند بهبودی بعد از جراحی می‌گردد.
  • وزن خود را کنترل کنید: در نظر داشته باشید که افرادی که شاخص توده بدنی بیش از ۳۵ دارند، بیشتر در معرض خطرات جراحی قرار می‌گیرند و بهبودی در این افراد کند تر است. البته شاخص توده بدنی معیار کاملی برای بررسی وضعیت سلامت افراد نیست. در نتیجه قبل از عمل وضعیت وزن و سلامت افراد بررسی می‌شود. اگر تشخیص داده شود که کاهش وزن در روند جراحی موثر است و به بهبودی سریع‌تر کمک می‌کند؛ باید قبل از جراحی وزن خود را کاهش دهید.
ممکن است در برخی از موارد با توجه به وزن و فرم بدنی بیمار، انجام جراحی واژینوپلاستی ممکن نباشد.

هورمون تراپی معمولا بخشی ثابت از روند درمان است. در هورمون تراپی زنانه، تستوسترون با هورمون‌های زنانه جایگزین می‌شود. در این روش از هورمون استروژن استفاده می‌شود. استروژن مقدار تستوسترون بدن را کاهش می‌دهد. همچنین باعث بروز صفات ثانویه جنسی زنانه هم می‌شود.

ممکن است هورمون تراپی زنانه، به تنهایی یا در کنار جراحی زنانه سازی، به کار برده شود. ممکن است روش هورمون تراپی به تنهایی برای همه مناسب نباشد. زیرا ممکن است بر باروری اثر بگذارد و منجر به مشکلات جنسی و مشکلات سلامت عمومی بشود.

در نتیجه معمولا پزشکان یک ماه قبل از جراحی تغییر جنسیت، هورمون تراپی را قطع می‌کنند.

روش واژینوپلاستی وارونگی آلت تناسلی

روش دقیق جراحی واژینوپلاستی وارونگی آلت تناسلی به مهارت پرشک و وضعیت بیمار بستگی دارد. اما به طور کلی جراحی تغییر جنسیت به روش وارونگی آلت تناسلی، مراحل زیر را دارد:

  1. بی‌هوشی و آماده‌سازی: در طول جراحی واژینوپلاستی به روش وارونگی آلت تناسلی، فرد تحت بی‌هوشی عمومی قرار می‌گیرد و باهای خود را بالا قرار می‌دهد. جراحی معمولا بین سه تا پنج ساعت طول می‌کشد. تیم جراحی، محل را تمیز کرده و برای جراحی آماده می‌کنند.
  2. برش: این جراحی با باز کردن آلت تناسلی با یک برش از خط وسط شروع می‌شود و باعث می‌شود که اجسام غاری و ساقه عصبی واسکولو قابل مشاهده باشند. محل دقیق و طول برش ممکن است بسته به تکنیک جراح و وضعیت فردی بیمار متفاوت باشد.
  3. جداسازی آلت تناسلی: جراح با دقت پوست آلت تناسلی را باز کرده و بافت نعوظ را جدا می‌کند و در عین حال ساختا‌رهای عصبی و عروقی را حفظ می‌کند. از بخشی از سر آلت تناسلی برای ایجاد کلیتوریس استفاده شده و بخش عمده پوست آلت هم برای ساخت واژن به کار می‌روند. بقیه اجرای آلت تناسلی مردانه مثل اجسام غاری که وظیفه نعوظ را به برعهده دارند و نیز مجرای ادرار به کل برداشته می‌شوند. مجرای ادرار کوتاه شده و در بالای ورودی واژن قرار می‌گیرد. بافت‌های اطراف مجرای ادرار که باعث نعوظ می‌شوند، تا حد امکان برداشته شده تا در زمان تحریک جنسی بزرگ نشوند و به واژن آسیب نرسانند. در صورت امکان تیم جراحی از باقی مانده مجرای ادرار برای ساخت لابیا مینور یا داخل واژن استفاده می‌کنند، زیرا مجرای اداری بافت مخاطی مشابه‌ی با داخل واژن دارد.
  1. آماده‌سازی پوست کیسه بیضه: طناب‌های اسپرماتیک قطع می‌شوند و بیضه‌ها برداشته می‌شوند، البته از پوست کیسه بیضه و پوست نواحی اطراف برای تشکیل لابیا بزرگ و لابیا مینور استفاده می‌شود. در برخی موارد، ازپوست باقی مانده کیسه بیضه برای تشکیل لوله‌ای استفاده می‌شود که به قسمت انتهایی آلت تناسلی اضافه می‌شود تا عمق واژن را چند سانتی متر افزایش دهد.
  2. وارونگی آلت تناسلی و ایجاد واژن: فضای آناتومیکی که در آن واژن قرار خواهد گرفت، بین مثانه و رکتوم (انتهای روده بزرگ) است. از نظر فنی، این بخش پیچیده ترین بخش جراحی است. هنگامی که فضای واژن ایجاد شد، پوست آلت تناسلی به صورت وارونه در این فضا قرار داده می‌شود تا واژن را ایجاد کند. عمق واژن ایجاد شده در هر بیمار به عوامل مختلفی نظیر، طول آلت تناسلی ومقدار پوست کیسه بیضه و نیز وضعیت آناتومی اندام‌های داخلی فرد بستگی دارد. اما معمولا جراحان واژنی با عمق ۱۰ سانتی متر را می‌توانند ایجاد کنند. هنگامی که واژن ایجاد شود، یک پانسمان مخصوص داخل واژن قرار داده می‌شود تا در طول دوران بهبودی وضعیت واژن ثابت بماند.
  3. کلاهک کلیتورال: مرحله بعدی جراحی، ساخت کلیتوریس است. برای ساخت کلیتوریس از کلاهک آلت تناسلی استفاده می‌شود، لازم به ذکر است که در طی جراحی عروق و اعصاب این ناحیه کاملا حفظ شده تا در آینده فرد بتواند به رضایت جنسی برسد. کلیتوریس در بالای مجرای ادرار قرار می‌گیرد و یک بخش کلاهک مانند برای حفاظت از آن ایجاد می‌شود. این بخش جراحی را می‌تواند در هنگام جراحی اصلی یا بعدا به صورت جداگانه انجام داد. جراح با توجه به وضعیت بیمار و میزان التهاب ناحیه در این باره تصمیم می‌گیرد.
  4. لابیاپلاستی: جراحی واژنوپلاستی وارونگی آلت تناسلی پس از بازسازی لابیا کامل می‌شود: بخشی از پوست کیسه بیضه به لابیا بزرگ تبدیل می‌شود و در صورت وجود پوست اضافی، می‌توان دو چین اضافی برای شبیه‌سازی لابیا مینور و یک هود کلیتورال ایجاد کرد. در بیشتر موارد می‌توان کل جراحی را یکباره انجام داد، اما گاهی ممکن است نیاز باشد که جراحی زیبا سازی واژن بعدا انجام شود.
  5. بستن برش‌ها: هنگامی که نئوواژین ساخته شد و سایر اصلاحات مورد نظر انجام شد، جراح با دقت برش‌ها را بخیه می‌زند و از بسته شدن درست زخم‌ها و نیز زیبایی اطمینان حاصل می‌کند. بعد از عمل از باند‌های فشاری استفاده شده و فرد باید حداقل دو هفته از سوند ادراری استفاده کند.

ریکاوری و بهبود

 

دو ماه پس از جراحی

بعد از جراحی استند یا باند‌های مخصوصی در داخل واژن قرار داده می‌شوند و این‌ها به مدت ۵ تا ۷ روز در داخل واژن باقی می‌مانند. بعد از برداشتن باند‌ها به بیمار آموزش داده می‌شود که چگونه از دیلاتور‌ها برای اتساع واژن استفاده کند. از هفته دوم به بعد فرد احساس بهتری خواهد داشت و احتمالا بهبودی کامل بین ۶ تا ۱۲ هفته زمان می‌برد.

در ادامه به مواردی که باید در طول دوره نقاهت رعایت کنید، پرداخته می‌شود:

مواردی که باید در نظر بگیریددستور‌العمل‌ها
فعالیتبه مدت ۶ هفته از انجام هر گونه فعالیت سنگین، خودداری کنید. به مدت ۳ ماه از شنا کردن و دوچرخه سواری بپرهیزید.
نشستنممکن است در ماه اول بعد از جراحی نشستن دردناک باشد، اما خطرناک نیست. برای کاهش درد و ناراحتی می‌توانید از حلقه‌های دونات شکل در هنگام نشستن استفاده کنید.
حمام کردنبعد از اولین معاینه، می‌توانید به حمام بروید؛ اما باید محل‌های برش را به خوبی خشک کنید. به مدت ۸ هفته بعد از جراحی از رفتن در وان حمام خودداری کنید.
تورمتورم لابیا به مدت ۶ الی ۸ هفته بعد از جراحی طبیعی است. تورم ممکن است در اثر نشستن یا ایستادن طولانی مدت تشدید شود. در هفته اول بعد از جراحی می‌توانید در هر ساعت به مدت ۲۰ دقیقه روی ناحیه پرینه یخ قرار دهید تا تورم کاهش پیدا کند.
رابطه جنسیشما می‌توانید ۳ ماه بعد از جراحی رابطه جنسی را از سر بگیرید، مگر اینکخ پزشک دستور دیگری داده باشد.
بهداشتقبل و بعد از هر گونه تماس جنسی، ناحیه را بشوئید. هر روز دوش بگیرید. هنگام شستو شو بدن خود را از جلو به عقب بشوئید تا از ورود باکتری‌های مقعد به داخل واژن جلوگیری شود. از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید، زیرا لباس‌های تنگ زمینه ساز عفونت می‌شوند.
ترشحات واژنبه مدت ۴ تا ۶ هفته بعد از جراحی ترشحاتی با رنگ زرد متمایل به قهوه‌ای قابل انتظار است. در ۸ هفته اول بعد از جراحی خونریزی و لکه بینی طبیعی است. دوش گرفتن و شستن ناحیه با صابون‌های خاص این موارد را کاهش می‌هد. استفاده از صابون بابونه یا اسطوخودوس به پاکسازی واژن جدید کمک می‌کند.
سیگار و تنباکوتا ۱ ماه بعد از جراحی از مصرف سیگار و هر نوع دخانیاتی خودداری کنید زیرا باعث کاهش سرعت بهبودی می‌شوند.
رژیم غذایی/ حالت تهوع/ یبوستبعد از عمل ابتدا یک رژیم غذایی مایع داشته باشید و بعد به تدریج غذا‌های جامد را هم به برنامه خود اضافه کنید. ممکن است برای شما داروی ضد تهوع تجویز شود. دارو‌های مسکن ممکن است باعث ایجاد یبوست شوند، در نتیجه احتمالا یک داروی ملین هم برای شما تجویز می‌شود.
داروی مسکندرد بعد از جراحی طبیعی است و برای این امر، برایتان داروی مسکن تجویز می‌شود. مسکن‌ها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
اتساعاتساع بخش مهمی از روند بهبودی است. بعد از عمل استفاده از ابزار‌های گشاد کننده، برای اتساع واژن، به بیمار آموزش داده می‌شود.

اتساع

اتساع

یکی از بخش‌های مهم بعد از جراحی واژینوپلاستی اتساع واژن است، برای این کار ابزار‌های گشاد کننده پزشکی در داخل واژن قرار داده می‌شوند تا واژن در طول دوران بهبودی باز بماند. ممکن است بیمارستان مجموعه‌ای از گشاد کننده‌ها با اندازه‌های مختلف را در اختیار بیمار قرار دهد.

پزشک به شما آموزش می‌دهد که چگونه از گشاد‌کننده‌ها استفاده کنید. ممکن است این کار در ابتدا دشوار باشد، اما پزشکان به شما کمک می‌کنند تا به خوبی این مرحله از درمان خود را پشت سر بگذارید. باید عمل اتساع را از کوچک ترین دیلاتور شروع کنید. شما باید تا زمانی که به اندازه یک دیلاتور عادت می‌کنید از آن استفاده کنید و بعد سایز آن را تغییر دهید.

در هفته اول بعد از جراحی شما باید دو بار در روز و هر بار به مدت ۱۵ دقیقه از گشاد کننده استفاده کنید. برای جلوگیری از تغییر عمق و عرض واژن باید حتما بلافاصله بعد از جراحی اتساع را شروع کنید. بیمار باید تا زمانی که پزشک دستور می‌دهد به اتساع ادامه دهد. برخی از بیماران باید تا آخر عمر از گشاد کننده‌ها استفاده کنند.

عوارض

روش‌های مختلف، عوارض مختلفی را به همراه دارند. به طور مثال، افرادی که تحت جراحی قرار می‌گیرند، ممکن است تغییراتی را در احساس جنسی خود تجربه کنند یا اینکه در تخلیه مثانه دچار مشکل شوند. به طور کلی اگر یک جراحی مجرب، جراحی را انجام دهد، عوارض جانبی تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

عوارض جانبی و خطرات جراحی زنانه سازی شامل موارد زیر هستند اما محدود به این موارد نیستند:

  • خونریزی
  • عفونت
  • بهبود نیافتن زخم‌ها
  • هماتوم یا کبودی
  • آسیب عصبی
  • تنگی واژن
  • کم عمقی واژن
  • آسیب به مجرای ادرار
  • چسبندگی مجرای ادرار به پوست یا ایجاد فیستول
  • دخول دردناک که حتی ممکن است منجر به بی‌هوشی شود.

جراحی‌های جانبی تغییر جنسیت

یکسری روش جراحی جانبی وجود دارند که افراد ترنس می‌توانند از آن‌ها برای رسیدن به ظاهری مناسب‌تر استفاده کنند. این جراحی‌ها عبارت‌اند از:

  • جراحی تاپ: در جراحی تاپ برای فرد سینه کاشته می‌شود و شکل بالاتنه تغییر می‌کند تا فرد بتواند ظاهر زنانه‌تری داشته باشد. معمولا این کار با پروتز‌های سینه انجام می‌شود.
  • جراحی‌های صورت: هورمون تراپی می‌تواند به تغییر صورت بعد از تغییر جنسیت کمک کند، اما جراحی نیز راه خوبی برای ایجاد تغییرات اساسی تر است. جراحی تغییر جنسیت صورت می‌تواند شامل انواع روش‌ها برای ایجاد ویژگی‌های زنانه‌تر، مانند تغییر شکل بینی، لیفت ابرو (یا لیفت پیشانی)؛ تغییر شکل چانه، گونه و فک؛ کاهش سیب آدم؛ بزرگ کردن لب؛ ترمیم خط مو؛ و کاهش لاله گوش باشد.

نتایج

نتایج

تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۱ انجام شده نشان می‌دهند که ۹۹٪ افرادی که جراحی تغییر جنسیت را انجام داده‌اند از تصمیم خود پشیمان نشده‌اند. این تحقیق در کنار ۲۷ تحقیق دیگر که روی ۸۰۰۰ ترنس انجام شده، نشان می‌دهد که تغییر جنسیت باعث کاهش قابل توجه نارضایتی جنسی، افسردگی و تمایل به خودکشی در افراد ترنس شده و تقریبا همگی از اینکه جراحی را انتخاب کرده‌اند، راضی بوده‌اند.

مطالعاتی که در سال ۲۰۲۱ انجام شد نشان می‌دهد که جراحی تغییر جنسیت تقریبا بی‌خطر است. به طور کلی ریسک جراحی تغییر جنسیت و جراحی ماستکتومی و بزرگ کردن سینه‌ها نسبتا پایین است. در این مطالعه ثابت شد که جراحی تایید جنسیت میزان نارسایی جنسیتی، افسردگی و خودکشی را کاهش می‌دهد و به طور قابل توجه‌ی معیارهای کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد.

هزینه

جراحی‌های تغییر جنسیت می‌توانند هزینه‌های قابل توجه‌ی از جمله هزینه‌های جراحی، بیهوشی، بستری شدن در بیمارستان و مراقبت‌های بعدی را شامل شوند. هزینه‌های دقیق، به روش جراحی، میزان مهارت جراح، وضعیت بیمار و موقعیت مطب پزشک بستگی دارد. پوشش‌دهی هزینه‌های جراحی تغییر جنسیت توسط بیمه، نیز به نوع بیمه و منطقه جغرافیایی محل سکونت فرد بستگی دارد. در بعضی از موارد ممکن است شرکت بیمه بخشی از هزینه‌های جراحی تغییر جنسیت مثل ماستکتومی یا واژینوپلاستی را تقبل کند و بقیه موارد را پرداخت نکند. به طور کلی قوانین و مقرارت شرکت‌های بیمه در حال تغییر هستند و شرکت‌های بیمه‌ای که هزینه‌های این نوع جراحی‌ها را پرداخت می‌کنند؛ به طور فزاینده‌ای در حال افزایش‌اند. می‌توانید با مطالعه دقیق قرارداد بیمه، مشورت با مسئول بیمه و پزشک خود، از اینکه بیمه شما چه بخشی از هزینه‌ها را پرداخت می‌کند، مطلع شوید.

مجوز جراحی تغییر جنسیت در ایران

ایران به عنوان تنها کشور اسلامی در دنیا شناخته می‌شود که جراحی‌های تغییر جنسیت را مجاز و شرعی دانسته و برای انجام آن‌ها مجوز صادر می‌کند. پروسه ی دریافت مجوز جراحی تغییر جنسیت در ایران ممکن است دو یا چند سال به طول بیانجامد اما می‌توان از طریق مراجع قانونی برای تغییر جنسیت رسمی اقدام کرد.

افرادی که قصد تغییر جنسیت دارند نیاز به حکم دادگاه دارند و بایستی واجد شرایط زیر باشند:

  • حداقل ۱۸ سال سن
  • گذراندن دوره رواندرمانی و دریافت تاییدیه از ۲ روان‌پزشک معتبر
  • تغییر پوشش و زندگی در جامعه در قالب جنسیت مطلوب به مدت ۱ سال
  • تاییدیه پزشک قانونی
  • حکم قاضی مبنی بر مجاز بودن جراحی تغییر جنسیت

برای سهولت و به نتیجه رسیدن هرچه بهتر این روند، مشورت با وکیل مجرب پیشنهاد می‌شود.

چیز‌هایی که باید قبل از جراحی تغییر جنسیت بدانید

هنگام تغییر از مرد به زن ممکن است متوجه از دست دادن یک‌سری توانایی‌های خود بشوید. ممکن است در انجام فعالیت‌های روزمره مثل پیاده‌روی، خرید یا رفتن به کافه با قضاوت مردم روبه رو شوید. ممکن است مورد تمسخر و یا حتی آزار جنسی قرار بگیرد که این امر بسیار ناراحت کننده است.

اما از طرفی توانایی‌های جدیدی را نیز بدست می‌آورید. شما می‌توانید به عنوان یک زن کار‌هایی را انجام دهید یا از چیز‌هایی لذت ببرید که مردان از آن‌ها محروم‌اند. ممکن است در‌های زیادی به روی شما باز شوند. به معنای واقعی کلمه.

ترنس بودن و تغییر جنسیت به شما این امکان را می‌دهد که دوستان حقیقی خود را بشناسید. ممکن است حتی برخی از دوستان خود را از دست بدهید، اما بدانید که انسان‌های خوبی که اطلاعات کافی درباره مشکل شما دارند، به خوبی وضعیت شما را می‌پذیرند و با آغوش باز از شما استقبال می‌کنند. پذیرش ترنس بودن یک فرد آشنا خیلی سخت تر از پذیر ترنس بودن یه فرد است. در نتیجه درمیان گذاشتن این امر با اطرافیانتان شما را شگفت زده خواهد کرد.

ممکن است کلمه ریز تهاجمات برای شما مفهومی ناآشنا داشته باشد. این ریز تهاجمات در ابتدا ممکن است برای شما ناراحت‌کننده باشند. اما این‌ها بخشی از تجربیات مشترک تمام افراد ترنس هستند.

اما ریز تهاجمات دقیقا چه هستند؟ به مواردی مثل پخش شدن اطلاعات یک فرد ترنس توسط دوستان و اطرافیان در شبکه‌های اجتماعی و قضاوت‌های تند و زننده درباره ظاهر و رفتار این افراد ریز تهاجمات می‌گویند. این رفتار‌ها باعث می‌شوند که یک فرد ترنس هر روز احساس متفاوت بودن داشته باشد.

زنان دائما از نظر ظاهری در حال قضاوت شدن هستند و این امر ممکن است به آن‌ها احساس ناکافی بودن بدهد. مجلات مد و زیبایی سالانه میلیون‌ها دلار از همین امر پول درمی‌آورند و به زنان تلقین می‌کنند که فقط در صورت زیبا و بی نقص بودن می‌توانند خوشحال و خوشبخت باشند. برای یک ترنس که به تازگی زن شده است ممکن است تحمل این وضعیت دشوار باشد زیرا قبلا به عنوان یک مرد زیاد در معرض اینگونه قضاوت‌ها و رفتار‌ها قرار نداشته است.

سعی کنید دیدگاه درستی داشته و واقع بین باشید. بسیاری از افراد ترنس طرز تفکر رومانتیکی دارند و فکر می‌کنند که بعد از تغییر جنسیت به یک زن زیبا و فوق‌العادی تبدیل می‌شوند. در حالی که بسیاری از زنان معمولی هم برای رسیدن به زیبایی مطلق به جراحی‌های زیادی نیاز دارند.

همه افراد قبل از تغییر جنسیت به مشاوره نیاز ندارند، اما از نظر قانونی باید افراد قبل از جراحی حتما به یک مشاور مراجعه کنند. تغییر جنسسیت یک روش درمانی است که با تغییرات احساسات، شکست‌ها، پیروزی‌ها و موارد مختلفی سر و کار دارد و هر کسی نمی‌تواند به تنهایی از پس آن بربیاید، پس بهتر است قبل و بعد از جراحی تغییر جنسیت به مشاور مراجعه کنید و مراقب سلامت روان خود باشید.

جراحی تغییر جنسیت، یک جراحی سنگین اسن و بهبودی بعد از آن زمان می‌برد. بعد از جراحی نتایج یک شبه حاصل نمی‌شوند. خیال پردازی درباره جنسیت حقیقی خود ساده است. اما نگاه کردن به آینده و زندگی حقیقی ممکن است باعث شود که صبر خود را از دست بدهید و این امر نه تنها بر سلامت روان شما اثر می‌گذارد، بلکه ممکن است سرعت بهبودی را نیز کاهش دهد. برای تمرین زندگی کردن در زمان حال می‌توانید مدیتیشن را امتحان کنید. صبر بسیار مفید است و نگرانی درباره آینده ممکن است زندگی شما را نابود کند.

جراحی تغییر جنسیت بسیار پرهزینه است. بسیاری از افراد مجبور می‌شوند که تمام هزینه‌های جراحی، آزمایشات و دارو‌هایشان را خودشان پرداخت کنند. لیزر موهای زائد و الکترولیز نیز بسیار گران هستند و هرگز تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند، زیرا این روش‌ها جزء روش‌های زیبایی محسوب می‌شوند. تغییر اسم و مدارک شناسایی نیز ممکن است بسیار وقت‌گیر و هزینه‌بر باشد. همچنین خرید وسایل و لباس‌های جدید هم چندان کم هزینه نیست. پس بهتر است پس انداز کردن را شروع کنید. با پس انداز کردن بعدا از خودتان تشکر می‌کنید.

قبل از جراحی تغییر جنسیت، افراد ترنس عادت دارند تمام مشکلات و ناکامی‌های خودشان را به ترنس بودنشان ارتباط دهند. همچنین معمولا فکر می‌کنند که تغییر جنسیت تمام مشکلات آن‌ها را رفع می‌کند. البته درست است که تغییر جنسیت بخش زیادی از مشکلات این افراد را حل می‌کند. زیرا وقتی شما می‌توانید با شکل واقعی خود زندگی کنید؛ بسیار شادتر خواهید بود.

اما جراحی تغییر جنسیت نمی‌تواند مثل یک جادو تمام مشکلات را رفع کند. به طور مثال اگر قبل از جراحی دچار مشکل اضطراب بوده‌اید، احتمالا بعد از جراحی هم همین مشکل را خواهید داشت. همچنین مشکلات شما با دوستان و خانواده تان همچنان باقی هستند. باید قبول کنید که تغییر جنسیت تمام مشکلات شما را حل نمی‌کند. این جراحی فقط بخشی از مسیر رهایی شماست.

بسیاری از افراد ترنس به خاطر خانواده، جامعه و یا دوستان خود، سال‌ها تظاهر به چیزی می‌کنند که نیستند. و همین امر باعث نابودی زندگی بسیاری از آن‌ها می‌شود.

اکثر افراد ترنس نمی‌توانند در جامعه آرامش داشته باشد. چون دائما رفتار خود را زیر نظر دارند تا به طور اتفاقی کسی به آن‌ها شک نکند. اما زندگی کوتاه تر از آن‌است که بخواهیم نگران طرز فکر دیگران باشیم. بیش از ۷ میلیارد آدم در زمین زندگی می‌کنند و به هر حال یکسری از این افراد با شما مخالفت می‌کنند. پس بهتر است رانده شدن توسط دیگران را بپذیرید و با درد زندگی نکنید.

خودتان باشید، نیازی نیست که نگران الگو‌های ظاهری و رفتاری غالب در جامعه و باشید و خودتان را با آن‌ها تطبیق دهید. به خودتان افتخار کنید و از خودتان بودن نترسید. شما لایق یک زندگی واقعی هستید.

سوالات متداول

آیا بعد از جراحی تغییر جنسیت مرد به زن می‌توان بچه دار شد؟

افرادی که جراحی تغییر جنسیت انجام می‌دهند، معمولا توانایی بچه دار شدن را از دست می‌دهند. اما می‌توانند اسپرم یا تخمک خود را منجمد و ذخیره کنند. و بعدا از آن برای بچه‌دار شدن استفاده کنند.

سن مناسب جراحی تغییر جنسیت مرد به زن چه سنی است؟

حداقل سن لازم برای جراحی تغییر جنسیت ۱۸ سال است.

آیا برای جراحی تغییر جنسیت مرد به زن نیاز به مجوز هست؟

بله. برای جراحی تغییر جنسیت نیاز به تایید روانپزشک، پزشک قانونی، و جواز رسمی از دادگاه هست.

آیا قبل از جراحی تغییر جنسیت به هورمون تراپی نیاز است؟

هورمون تراپی باید ۱۲ ماه قبل از انجام جراحی تغییر جنسیت انجام شود. اما به طور کلی هورمون تراپی ضروری نیست.

آیا جراحی تغییر جنسیت مرد به زن در ایران قانونی است؟

بله. جراحی تغییر جنسیت در ایران با حکم دادگاه قانونی است.

آیا بعد از جراحی تغییر جنسیت مرد به زن حس جنسی و توانایی ارگاسم از بین می‌رود؟

هیچ عصبی در حین جراحی تغییر جنسیت آسیب نمی‌بیند، در نتیجه حس جنسی و توانایی ارگاسم از بین نمی‌رود. طبق مطالعات انجام شده، بیشتر افراد بعد از جراحی تغییر جنسیت می‌توانند به ارگاسم برسند.

دوران نقاهت بعد از جراحی تغییر جنسیت چقدر است؟

بسیاری از افراد در هفته دوم بعد از جراحی احساس بهتری خواهند داشت. بیماران باید در دو هفته اول بعد از جراحی کاملا استراحت کنند. بیمار می‌تواند بعد از ۶ الی ۱۲ هفته به فعالیت‌های روزانه و کار خود برگردد.

جراحی تغییر جنسیت چقدر موفقیت آمیز است؟

مقاله‌ای که در مجله جراحی‌های پلاستیک و ترمیمی، انجمن جراحان پلاستیک آمریکا منتشر شده، نشان می‌دهد که حدود ۹۹/۷٪ افراد ترنس بعد از این جراحی رضایت کامل داشته‌اند.

آیا جراحی تغییر جنسیت ریسک زیادی دارد؟

به طور کلی اگر یک جراحی مجرب، جراحی را انجام دهد، عوارض جانبی تا حد زیادی کاهش می‌یابد. در تمام جراحی‌ها، تا حدودی احتمال شرایط زیر وجود دارد: خونریزی عفونت

چقدر طول می‌کشد که یک مرد به زن تبدیل شود؟

ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد تا با به کار بردن روش‌ها مختلف و تمرینات MTF فرد نتیجه بگیرد. روند درمان معمولا طولانی مدت است و زمان می‌برد تا هورمون تراپی نتایج مورد نظر را حاصل کند.

اگر یک مرد استروژن مصرف کند چه می‌شود؟

هورمون تراپی میزان تستوسترون بدن را کاهش می‌دهد و این امر در نعوظ اختلال ایجاد می‌کند. ممکن است ۳ تا ۱۲ ماه بعد از هورمون تراپی این مشکلات وجود داشته باشند. در برخی از مردان ممکن است اختلال نعوظ دائمی ایجاد شود.

چگونه باید فرایند زنانه سازی را آغاز کرد؟

هورمون تراپی برای زنانه سازی معمولا با مصرف داروی اسپیرانولاکتون آغاز می‌شود. این دارو تولید هورمون‌های مردانه را متوقف می‌کند. این کار مقدار تستوسترون بدن را کاهش می‌دهد. حدود ۴ تا ۸ هفته بعد از مصرف اسپیرانولاکتون، مصرف استروژن آغاز می‌شود.

آیا باید قبل از جراحی تغییر جنسیت سیگار را ترک کرد؟

حداقل ۳ هفته قبل و ۶ هفته بعد از عمل باید از سیگار کشیدن خودداری کنید. جراحی تغییر جنسیت مرد به زن یک عمل جراحی پلاستیک پیچیده است و سیگار کشیدن خطر عفونت زخم و ترومبوز ورید عمقی و همچنین عفونت قفسه سینه را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهد. همچنین سیگار کشیدن، سرعت بهبودی را به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

جراحی تغییر جنسیت چقدر طول می‌کشد؟

جراحی تغییر جنسیت، بسته به پیچیدگی شرایط بین ۴ تا ۵ ساعت زمان می‌برد.

آیا جای زخم بعد از جراحی تغییر جنسیت باقی می‌ماند؟

متاسفانه برای دستیابی به اندام تناسلی زنانه باید برش‌هایی ایجاد شود که جای زخم آن‌ها باقی می‌ماند. اما جای زخم بعد از جراحی به مرور محو می‌شود و هدف از این جراحی رسیدن به اندامی طبیعی است نه زیبایی. زخم‌ها در محل اتصال لابیای خارجی با لابیای داخلی و محل اتصال لابیای داخلی با دیواره واژن قرار دارند و خیلی در معرض دید قرار ندارند. باید بعد از جراحی به خوبی از محل زخم مراقبت کنید.

مقالات مرتبط

انحنای آلت تناسلی

انحناى آلت تناسلى چیست ؟

بیماری انحنای آلت تناسلی انحناى آلت (cordee) به حالتى گفته می شود که آلت تناسلى در محور طبیعى خود نبوده و به سمت بالا یا

تماس با ما