اختلال نعوظ
اختلال نعوظ یک نوع اختلال جنسی است و اختلالات جنسی هم در مرد و هم در زن انواع زیادی دارند، یکی از مهمترین اختلالات جنسی در مردان همین اختلال نعوظ میباشد، اولین قدم برای درمان یک بیماری تشخیص درست و دقیق است.
آزمایش هایی که برای بررسی و تشخیص علل اختلالات نعوظ به کار میروند، عبارتاند از:
۱- آزمایشات خون:
شامل بررسی تعداد سلولهای خونی سی بی سی، ارزیابی سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون و همچنین بررسی سطح قند خون و آزمایش ادرار نیز برای بیمار انجام میشوند. در صورتی که نتیجهی آزمایشات به عمل آمده نرمال باشد و اختلالات را نشان ندهد، پزشک داروهای همچون ویگرا، سایالبس و … استفاده می نماید.
۲-آزمایش ان پی تی:
تست NPT با دستگاهی قابل حمل که با باتری کار میکند انجام میشود و این دستگاه موقع خواب بر روی کشالهی ران بسته میشود. این دستگاه کیفیت نعوظهای شبانه را بررسی میکند و دادهها را ذخیره کرده و پزشک میتواند به این دادهها دسترسی داشته باشد. پزشک میتواند از این دادهها برای بررسی عملکرد آلت و اختلال در نعوظ استفاده کند.
نعوظهای شبانه، نعوظهایی هستند که در هنگام خواب رخ میدهند و بخش نرمالی از عملکردهای آلت میباشند.
۳- سونوگرافی داپلر:
سونوگرافی داپلر آلت، یک روش برای اندازه گیری جریان خون در شریانها و عروق خونی آلت میباشد. در طی این سونوگرافی، جریان خون غیرطبیعی درون رگهای آلت بررسی میشود وانسداد رگ یا گردش خون ضعیف و … را میتوان تشخیص داد.
دوپلر سونوگرافی با تزریق پاپاورین میباشد که در ابتدا آمپول پاپاورین با سرنگ ظریف و باریک انسولین به آلت تزریق میشود که باعث افزایش جریان خون به آلت یا همان ایجاد نعوظ میگردد. به وسیله این تست سالم بودن و یا اختلال در عملکرد عروقی آلت تناسلی مشخص میشد. به عنوان مثال اگر نشت وریدی به علت مشکل دریچه های ورید های خون رسانی آلت ٬باعث ناتوانی جنسی و عدم نعوظ در فرد باشد بلافاصله بعد از تزریق و ایجاد نعوظ سفتی آلت تدریجاً از بین میرود.
در این تست سرعت و مسیر جریان خون آلت بررسی میشود و تصویری به دست میآید.
آزمایش تزریق اینتراکاورنوزال:
در این تست دارویی در یک سمت آلت تزریق میشود تا نعوظ ایجاد شود. ممکن است داروی مشابهی وارد مجرای ادراری شود. به این مورد تزریق داخل مجرای میگویند. درجهی کامل بودن نعوظ و مدت زمان نعوظ بررسی میشود.
چه کارهایی قبل از تزریق اینتراکاورنوزال باید انجام شود؟
در درمان اختلال نعوظ، بهتر آن است که شریک جنسی بیمار هم شرکت کند اما این امر همیشه امکان پذیر نیست، اگر دوست دارید، پارتنر شما، برای انجام تزریق شما را همراهی کند، این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید.
اگر قرار است برای شما تست تزریق اینتراکاورنوزال انجام شود، موارد زیر را به پزشک اطلاع دهید:
حساسیت دارویی
هر نوع مشکل خونریزی و یا مصرف داروهای رقیقکنندهی خون مثل آسپرین و یا سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی NSAIDs، وارفارین، کلوپیدوگرول (پلاویکس)، تیکلوپیدین
تزریق اینتراکاورنوزال چگونه کار میکند؟
داروهای تزریق اینتراکاورنوزال باعث افزایش شل شدن عضلات صاف رگ های آلت تناسلی مرد میشود تا جریان خون افزایش یابد. این منجر به ۱۰-۱۵ نعوظ دقیقه پس از تزریق، حتی بدون تحریک جنسی میشود.
متداولترین دارویی که برای تزریق اینتراکاورنوزال استفاده میشود آلپروستادیل است. در برخی موارد، پزشک شما ممکن است ترکیبی از داروها را برای بهبود اثربخشی یا کاهش عوارض جانبی توصیه کند.
مقدار مصرف ممکن است متفاوت باشد و به نظر پزشک شما وابسته است. به خاطر داشته باشید که همه داروها در همه کشورها موجود نیستند.
چگونه تزریق اینتراکاورنوزال را خودم انجام دهم؟
شما ممکن است آموزشی را برای این کار از متخصص اورولوژی خود دریافت کنید. در بعضی موارد، شریک زندگی شما نیز ممکن است آموزش ببیند. در حین آموزش، متخصص اورولوژی همچنین در مورد دوز صحیح با شما صحبت خواهد کرد.
محل تزریق مهم است. برای اینکه آسیبی به مجرای ادرار یا اعصاب ورگهای خونی در آلت تناسلی نرسد، حتماً در قسمت زیرین آلت تناسلی تزریق کنید. سپس، برای جلوگیری از کبودی به آرامی به مدت ۲-۵ دقیقه در محل تزریق فشار وارد کنید. در صورت تزریق دوز مناسب، در عرض ۱۰-۱۵ دقیقه نعوظ خواهید داشت.
بررسی تست تزریق اینتراکاورنوزال چه طور انجام میشود؟
درجه بندی جواب تست تزریق اینتراکاورنوزال ۰ تا ۴ است، یعنی نعوظ کامل ۴ امتیاز دارد.
اگر در این تست نعوظ با ارزش ۳ یا ۴ رخ دهد، احتمال مشکلات نعوظ به علت مسائل جسمی نیست.
اگر در این تست نعوظ با ارزش ۰ تا ۲ رخ دهد، احتمالا مشکلات نعوظ در اثر مسائل جسمی است.
چه زمانی تزریق اینتراکاورنوزال توصیه میشود؟
اگر درمان های قبلی مانند تغییر در سبک زندگی نتیجه ای دریافت نکردید، تزریق اینتراکاورنوزال یک گزینه درمانی مناسبی است.
اگرچه بسیاری از مردان از ایده قرار دادن سوزن در آلت تناسلی خود هراس خواهند داشت، اما اکثر مردانی که تزریق درمانی را انجام میدهند به سرعت می فهمند که مزایای تزریق، ارزش ریسک و خطر تزریق را دارد.
چه زمانی تزریق اینتراکاورنوزال توصیه نمیشود؟
متخصص اورولوژی و پزشک شما میتواند اطلاعات دقیق تری در مورد این موارد منع مصرف به شما بدهد و در مورد وضعیت فردی شما بحث کند، اما به طور کلی این موارد را در نظر داشته باشید:
هنگامی که نسبت به مواد تشکیل دهنده دارو حساسیت زیادی دارید،تزریق را انجام ندهید.
اگر در معرض خطر پریاپیسم یا داروهای جلوگیری از انعقاد خون هستید، نباید از تزریق اینتراکاورنوزال استفاده کنید.
عوارض تزریق اینتراکاورنوزال چیست؟
عوارض شایع که برای غالب افراد اتفاق می افتد و طبیعی است، احساس درد در آلت تناسلی میباشد. بین یک تا ده در صد افراد از مشکلاتی مانند افزایش فشارخون، سرگیجه، سردرد، نعوظ طولانی مدت (بیشتر از ۴ ساعت)، راش آلت تناسلی مردان، تورم آلت تناسلی مردان، بیماری پیرونی، کبودی محل تزریق، هماتوم محل تزریق احساس ناراحتی کردند.
در موارد نادر و کم، عوارضی مانند التهاب کلاهک آلت تناسلی، خونریزی محل تزریق، پریاپیسم مشاهده شده است.
امیدواریم از این مطلب که در سایت دکتر حجت سلیمی متخصص اورولوژی منتشر شده است اطلاعات کافی را به دست آورده باشید. اگر درخصوص مطلب تزریق اینتراکاورنوزال سوالی دارید، در قسمت دیدگاه ها برای بنویسید و سوال خود را بپرسید. دکتر حجت سلیمی در کمترین زمان ممکن شخصا به آن پاسخ میدهد.