میکروپنیس یا کوچک بودن اندام تناسلی در کودکان چیست؟
میکروپنیس (آلت تناسلی کوتاه) به آلت تناسلی با طول و ابعاد کمتر از حد طبیعی گفته میشود. در میکروپنیس آلت تناسلی، ساختار و تکامل طبیعی دارد. طول نرمال آلت تناسلی، در یک نوزاد پسر تازه متولد شده در زمان طبیعی برای زایمان، بین 2/8 تا 4/2 سانتی متر از نوک آلت تا انتهای آن است. قطر نرمال آلت تناسلی در نوزادان پسر، بین 0.8 تا 1.25 سانتی متر است. ابعاد آلت تناسلی در حالتی که به آرامی با دست کشیده شده است، محاسبه میشود.
باید توجه داشت که در بسیاری از موارد، کوتاهی آلت تناسلی به علت اشتباه و خطا در اندزهگیری، یا شرایطی مانند: چاقی و چربی شکمی است.
به آلت تناسلی با ابعاد کمتر از 2 سانتیمتر در نوزادان میکروپنیس گفته میشود.
حتما بخوانید : پروتز آلت تناسلی چیست
علل کوتاهی آلت تناسلی در کودکان چیست؟
تکامل و رشد ارگانهای جنسی در دوران جنینی، وابسته به ترشح هورمونها و نقش صحیح کوروموزومها است.
در مواردی که ترشح هورمونهای دخیل در تکامل آلت تناسلی مناسب نبوده، یا پاسخ مناسبی در مقابل ترشح این هورمونها ایجاد نشود، ممکن است کودک به کوتاهی آلت تناسلی مبتلا شود.
میکروپنیس گاهی به تنهایی بروز پیدا میکند. اما دربرخی از موارد، این بیماری همراهی با سایر بیماریها دارد.
برای مثال میتوان به بیماریهایی که غدد هیپوفیز و هیپوتالاموس را تحت تاثیر قرار میدهند اشاره کرد. این بیماریها با ایجاد اشکال در ترشح و بالانس هورمونهای موثر در تکامل ارگانهای جنسی، باعث ایجاد میکروپنیس میشوند.
علایم و نشانه های کوتاهی آلت تناسلی در کودکان چیست؟
شایعترین و در بسیاری از موارد تنها علامت میکروپنیس در نوزادان، طول آلت تناسلی کمتر از 2 سانتیمتر است.
در مجموع، میکروپنیس در کودکان باعث ایجاد علامت و نشانه خاصی نمیشود.
در برخی از موارد، میکروپنیس با سایر بیماریها همراهی دارد. باید به علایم و نشانههای شایع اختصاصی این بیماریها نیز توجه کرد.
در صورت وجود این علایم بهتر است کودک، توسط پزشک متخصص اورولوژی از نظر ابتلا به کوتاهی آلت تناسلی بررسی شود.
تشخیص کوتاهی آلت تناسلی در کودکان چگونه است؟
تشخیص میکروپنیس در کودکان با معاینه و شرححالگیری دقیق انجام میشود. ممکن است پزشک درباره سابقه خانوادگی این بیماری در سایر افراد خانواده نیز سوال کند.
معاینه و اندازهگیری آلت تناسلی در حالت کشیده با دست و با دقت زیاد انجام میشود.
در کودکانی که چربی شکمی زیادی دارند، ممکن است آلت تناسلی کوچکتر از اندازه واقعی خود بنظر بیاید در حالی که آلت تناسلی دارای طول نرمال است. این مسئله نشاندهنده اهمیت اندازهگیری دقیق و صحیح آلت تناسلی است.
پزشک ممکن است در صورت شک به برخی از بیماریها و اختلالات هورمونی، برای سنجش میزان این هورمونها و مواد، آزمایش خون درخواست کند.
درمان کوتاهی آلت تناسلی در کودکان چگونه است؟
درمان کوتاهی آلت تناسلی در کودکان، به سن، علایم و طول آلت تناسلی، شدت کوتاهی آلت تناسلی و وضعیت کلی سلامت کودک بستگی دارد.
برخی از کودکان تحت هورمونتراپی قرار میگیرند. هورمونتراپی میتواند به افزایش طول آلت تناسلی کمک کند.
در برخی موارد برای درمان کوتاهی آلت تناسلی نیاز به جراحی است.
عوارض احتمالی کوتاهی آلت تناسلی در کودکان چیست؟
در برخی موارد، کودکان مبتلا به کوتاهی آلت تناسلی، دچار کاهش کیفیت اسپرم و مشکلات باروری در سنین بعد میشوند.
امیدواریم از این مطلب که در سایت دکتر حجت سلیمی متخصص اورولوژی منتشر شده است اطلاعات کافی را به دست آورده باشید. اگر درخصوص مطلب کوتاهی آلت تناسلی در کودکان سوالی دارید، در قسمت دیدگاه ها برای بنویسید و سوال خود را بپرسید. دکتر حجت سلیمی در کمترین زمان ممکن شخصا به آن پاسخ میدهد.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!