آدرس مطب : تهران – خيابان مطهرى – خيابان فجر – روبروى بيمارستان جم- كوچه شهيد نظرى – ساختمان زهره – طبقه ٥ – واحد ١٦

اندازه طبیعی بیضه ها در مردان چقدر است؟

اندازه بیضه

اندازه طبیعی بیضه در مردان چقدر است؟

اندازه بیضه اندازه بیضه  : بیضه‌ها بخشی از اندام تناسلی مردان هستند، که وظیفه تولید هورمون درون ریز تستوسترون (هورمونی مهم در رشد خصوصیات جسمی و میل جنسی مرد) و تولید اسپرم را بر عهده دارند.

اندازه بیضه مانند هر قسمت دیگر بدن، در افراد متفاوت است. این تفاوت اندازه به سن مردان نیز بستگی دارد. در ادامه این محتوا به بررسی اندازه طبیعی بیضه‌ها می‌پردازیم. با ما همراه باشید تا بتوانید بیماری‌های بیضه را به موقع تشخیص داده و آنها را درمان کنید.

در حالت کلی تفاوت اندازه در صورت دردناک نبودن و یا تغییر شکل موضوع نگران کننده‌ای نیست، ولی در صورت مشاهده هر تغییری و احساس درد بهتر است به متخصص ارولوژی مراجعه کنید، تا به موقع از بیماری‌های بیضه پیشگیری نمایید.

 

بخوانید(کلیک کنید)  : سرطان بیضه

 

اندازه طبیعی بیضه در سنین مختلف چند میلی‌متر است؟

همان طور که ذکر شد اندازه دقیق بیضه هر فردی با فرد دیگر، با توجه به ژنتیک و شرایط خاص متفاوت است. اما به طور حدودی می توان اندازه طبیعی بیضه را به شرح زیر بیان کرد:

  • در 4 تا 6 سالگی بین 1 تا 2 سانتی‌متر
  • در 6 تا 8 سالگی بین 1.5 تا 2.1 سانتی‌متر
  • در 8 تا 10 سالگی بین 1.5 تا 2.5 سانتی‌متر
  • در 10 تا 14 سالگی بین 2.8 تا 4.2 سانتی‌متر
  • در 14 تا 16 سالگی بین 3 تا 5 سانتی‌متر
  • در 16 تا 18 سالگی بین 4.5 تا 5.5 سانتی‌متر
  • در 18 تا 20 سالگی بین 4.7 دهم تا 5.3 سانتی‌متر
  • در سنین 20 تا 25 سالگی از 4.5 تا 5.8 سانتی‌متر

اندازه بیضه‌ها و قدرت باروری

دو وظیفه مهم بیضه‌ها عبارتند از:

  1. ساخت اسپرم جهت تولید مثل
  2. تولید و ترشح هورمون مردانه تستوسترون

در ادامه مطلب اندازه بیضه خوب است بداید کیسه‌ای که بیضه‌ها در آن قرار دارند را، اسکروتوم می‌گویند. اسکروتوم وظیفه حفظ مناسب‌ترین دما را بر عهده دارد. چرا که بیضه‌ها برای داشتن بهترین عملکرد نیاز به دمای مناسبی دارند.

در صورت گرم شدن دما کیسه بیضه با منبسط کردن عضلات، بزرگتر و آویزان می‌شود تا آنها را از بدن دور کند و در هنگام سرما و استرس عضلات منقبض می‌شوند و کیسه بیضه با کوچک‌تر شدن بیضه‌ها را به بدن نزدیک می‌نماید، تا دما را تنظیم کند.

این کار باعث می‌شود تا در تولید اسپرم و تستوسترون هیچ اختلالی پیش نیاید و قدرت باروری مردان حفظ شود.

علایم نگران کننده بیماری های بیضه

برخی علایم و نشانه‌ها می‌توانند نشان دهنده بیماری بیضه‌ها باشند، بنابراین حتی اگر یکی از این علامت‌ها را در خود مشاهده نمودید، به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنید.

  1. درد تیز و آزار دهنده در بیضه‌ها یا اطراف آنها
  2. تورم در بیضه
  3. قرمزی و التهاب
  4. ترشحات آلت تناسلی
  5. وجود مشکل در دفع ادرار

بیماری‌های زیر به طور معمول باعث کوچک شدن بیضه‌ها از اندازه طبیعی می‌شوند:

هیپوگنادیسم

یکی از بیماری های بیضه که باعث می‌شود، بدن به میزان لازم تستوسترون تولید نکند، هیپوگنادیسم می‌گویند. این بیماری رشد آلت تناسلی، بیضه‌ها و توده‌های عضلانی در مردان را دچار اختلال می‌کند.

واریکوسل

یکی دیگر از بیماری‌های مردانه که سبب کوچک شدن اندازه طبیعی بیضه می‌شود، واریکوسل است. این بیماری به زبان ساده، ورم رگ‌های داخل کیسه بیضه ها می‌باشد. برجستگی‌های ایجاد شده رگ‌ها می‌توانند باعث کوچک و حتی نرم شدن بیضه‌ها شوند.

بیضه های نزول نکرده

بیضه‌های نزول نکرده، یکی از بیماری‌هایی است که قبل از تولد به وجود می‌آید. کلا بیضه‌های نزول نکرده بیماری غیر معمولی است، که گاهی در بین نوزادان نارس مشاهده می‌شود. این مشکل در دوران نوزادی با جراحی قابل درمان می باشد.

درمان بیضه‌های نزول نکرده در کودکان در سنین پایین‌تر بهتر است، زیرا ریسک نازایی و عدم باروری در آینده و سرطان بیضه را کمتر خواهد کرد.

اگر دچار بیماری‌هایی نظیر هیپوگنادیسم هستید و این مشکل بر قدرت باروری شما تاثیر گذاشته است، می توانید با کمک برخی داروها به راحتی درمان شوید.

همچنین اگر اندازه طبیعی بیضه شما با توجه به سن و دیگر شرایط کوچکتر است و در تولید اسپرم شما اختلال ایجاد کرده، با تزریق برخی داروهای هورمونی، فعالیت بیضه‌هایتان بیشتر خواهد شد.

معمولا پزشک برای تشخیص و اقدام به درمان بیماری شما در ابتدا یک معاینه ساده از بیضه‌ها انجام می دهد و در مورد بیماری‌های ارثی خانوادگی از شما سوالاتی می‌پرسد.

همچنین در صورت نیاز از شما یک آزمایش خون یا سونوگرافی تقاضا می‌کند، تا سلامت شما را به طور دقیق بررسی نماید و در صورت مشاهده هر مشکلی آن را درمان کند.

امیدواریم از این مطلب که در سایت دکتر حجت سلیمی متخصص اورولوژی منتشر شده است اطلاعات کافی را به دست آورده باشید. اگر درخصوص مطلب اندازه بیضه سوالی دارید، در قسمت دیدگاه ها برای بنویسید و سوال خود را بپرسید. دکتر حجت سلیمی در کمترین زمان ممکن شخصا به آن پاسخ می‌دهد.

مقالات مرتبط

Call Now Buttonتماس با ما